Nieuws

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?


Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten

Het runnen van een onderneming brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee, waaronder het zorgen voor de juiste verzekeringen om uw bedrijf te beschermen. Een van de belangrijkste verzekeringen om af te sluiten, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Maar wat kost een AVB eigenlijk? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat dit per specifieke situatie verschilt. Wij leggen het graag aan u uit.

Factoren die de premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beïnvloeden

De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering variëren aanzienlijk, omdat uw specifieke situatie een grote rol speelt in de bepaling hiervan. De uiteindelijke premie die u gaat betalen is dan ook afhankelijk van meerdere factoren:

1. Uw hoedanigheid

Het risico dat verbonden is aan uw type bedrijf speelt een grote rol. Zo loopt een timmerman die dagelijks werkt met zware machines meer risico op schadeclaims dan een online marketeer die voornamelijk achter een bureau werkt. Hierdoor betaalt de timmerman doorgaans een hogere premie.

2. Aantal werknemers

Hoe meer werknemers u heeft, hoe groter de kans dat een van uw werknemers schade veroorzaakt. Daarom zal een bedrijf met veel werknemers een hogere premie betalen in vergelijking met een eenmanszaak.

3. Jaaromzet

De grootte van uw bedrijf, vaak gemeten aan de hand van de jaaromzet en het werknemersaantal, beïnvloedt ook de kosten. Grotere bedrijven lopen meer risico’s en betalen dus meestal hogere premies.

4. Eigen risico

Het bedrag dat u zelf moet betalen bij een schadeclaim kan ook de premie beïnvloeden. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie doorgaans zal zijn.

5. Verzekerd bedrag

Het maximale bedrag waarvoor u verzekerd bent, heeft vanzelfsprekend invloed op de premie. Een hoger verzekerd bedrag betekent een hogere premie.

Voorbeelden van premies

 

Ingenieursbedrijf in de bouw, met 11 man personeel

Totale loonsom: € 432.000 per jaar

Dekking tot € 5.000.000

Premie: € 555,93 per jaar

 

Eigen webwinkel in sieraden, zonder personeel

Omzet: € 10.000

Dekking tot € 2.500.000

Premie: € 181,50 per jaar

 

Vergelijken en kiezen van de juiste verzekering

Het kiezen van de juiste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan een uitdaging zijn door het brede aanbod en de variërende premies. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze:

Breng uw risico’s in kaart

Analyseer de specifieke risico’s van uw bedrijf. Wat zijn de grootste gevaren en hoe kunt u zich hiertegen verzekeren?

Kies een passende verzekeraar

Overweeg verzekeraars die ervaring hebben met uw specifieke branche. Gaat u meerdere verzekeringen, zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering, afsluiten? Dan is het vaak voordeliger om alle verzekeringen bij één partij af te sluiten.

Vraag advies aan een specialist

Komt u er zelf niet uit? Aarzel dan niet om een verzekeringsadviseur om hulp te vragen. Zij kunnen u helpen bij het vergelijken van verschillende verzekeringen en het maken van de beste keuze voor uw situatie.

Bereken uw  premie

De kosten voor uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekent u snel en eenvoudig via onze rekentool. Ontvangt u graag eerst advies over het afsluiten van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij staan u graag te woord.