Nieuws

De werkdag van… Jurgen Struiksma – Account director bij Klap


Jurgen Struiksma Account director Klap

In de rubriek ‘De werkdag van’ nemen we een kijkje in een werkdag van een van onze collega’s. Wat doen medewerkers van Klap zoal gedurende de dag, wat motiveert hen en waar liggen de uitdagingen. Op deze manier geven wij onze relaties meer inzicht in het reilen en zeilen binnen een verzekeringskantoor en leren wij onze collega’s steeds beter kennen. Dit keer Jurgen Struiksma; Account director bij Klap.

6:20 uur: Ochtendritueel

Standaard gaat om 6:20 uur mijn wekker en stap ik onder de douche. Wanneer ik naar ons kantoor in Nijmegen ga, heb ik mijn ontbijt de avond van te voren al gemaakt om op tijd in de auto te stappen. Onder het genot van een kop koffie en een podcast rij ik richting Nijmegen. Afhankelijk van files is dat zo’n 1 uur en 15 minuten rijden. Als ik de straat uit rijd, start ik altijd met de podcast FD Dagkoers om het laatste nieuws te horen en daarna luister ik graag naar een podcast over Formule 1. Terwijl ik onderweg ben, zorgt mijn vrouw ervoor dat alles thuis opgestart wordt en onze twee kinderen naar school worden gebracht. Een luxe waardoor ik de mogelijkheid heb om onze vestiging in Nijmegen te versterken.

8:30 uur: Mailbox

Elke werkdag is bij mij verschillend. Afhankelijk van mijn agenda bepaal ik of ik ‘s ochtends naar kantoor Nijmegen ga, opstart vanaf mijn thuiswerkplek of de auto pak richting Amsterdam. Waar ik ook ben, mijn werkdag begint altijd met een blik op mijn mailbox. Zijn er belangrijke zaken die vandaag opgepakt moeten worden? Welke vragen kan ik snel beantwoorden of wat kan ik alvast regelen? Tijdens drukke periodes maak ik een to-do-list voor de dag. Dit geeft mij rust om vervolgens op pad te gaan naar een klant of projecten op te pakken.

10:00 uur: Op bezoek bij een klant

Mijn eerste afspraak bij een klant staat vaak gepland om 10:00 uur. Tijdens zo’n afspraak praten we bij over ontwikkelingen in de markt, onze samenwerking, openstaande zaken en uiteraard over de bedrijfsrisico’s en verzekeringen. Ik krijg enorm veel energie van leuke, actieve en constructieve afspraken met klanten, of met collega’s. Ik vind het onwijs leuk om klanten te helpen bij complexe vraagstukken en het liefst zelf een verzekeringsoplossing hiervoor te vinden. Het geeft voldoening om ondernemers te ontzorgen van A tot Z. Daarbij vind ik het belangrijk om snel te handelen, zodat hetgeen we besproken hebben ook op korte termijn kan worden voorgelegd en geregeld.

12:00 uur: Onderweg naar de volgende afspraak

Afhankelijk van mijn agenda vervolg ik mijn weg naar de volgende klant of naar huis/kantoor om het bezoekverslag te schrijven, mijn mailbox bij te werken of projecten op te pakken. Voordat ik wegrij check ik mijn mailbox of er nog vragen binnen zijn gekomen en bekijk ik of ik onderweg nog zaken kan bespreken met collega’s of klanten.

15:00 uur: Werken aan projecten

Naast mijn werk als account director werk ik ook vaak aan diverse projecten. Er zijn altijd zaken die verbeterd kunnen worden voor klanten en/of voor collega’s. Het gevoel elke keer een stapje verder te komen, maakt mijn dag succesvol. Ik zeg weleens gekscherend “een dag niet veranderd, is een dag niet geleefd”.

16:00 uur: Kennis bijhouden

De afgelopen jaren is er vanuit de verzekeringsmarkt meer focus gekomen op het voorkomen van schade door diverse preventiemaatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Scope-keuring voor elektrische installaties. De eisen vanuit verzekeraars worden op dit gebied steeds strenger. Als adviseur bespreek ik alle benodigde maatregelen met de klant. Ik merk dat de preventie bij veel ondernemingen nog niet op orde is of dat de keuringen al zijn verlopen. Bij schade kan dat voor vervelende verrassingen zorgen en dat wil ik uiteraard voorkomen. De uitdaging is om ondernemers mee te nemen in deze ontwikkelingen en het nut van de vaak forse investeringen in preventie duidelijk te maken. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat op tijd de juiste maatregelen zijn getroffen en de onderneming goed beschermd is tegen risico’s.

17:30 uur: Begin van de avond

Als ik op kantoor Nijmegen werk dan sluit ik rond 17:00 uur af. Ik hoop dan rond 18:15 thuis te zijn om samen te eten met mijn gezin. Helaas lukt dat niet altijd door files.

Als ik thuis werk dan rond ik tussen 17:00 en 17:30 uur af om op tijd te beginnen met klaarmaken van het avondeten. Zijn er nog belangrijke zaken om af te ronden dan duik ik, nadat de kinderen in bed liggen, nog even achter mijn computer.

20:00 uur: Game, set, match!

Op maandagavond heb ik altijd tennistraining en op vrijdagavond de tenniscompetitie. De overige avonden besteed ik graag aan een serie kijken op de bank of gamen. Naast deze dagelijkse ontspanning, vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd samen met vrienden een bordspel te spelen, met mijn vrouw naar een goed restaurant te gaan of een concert of theater te bezoeken.

 

 

Ook aan de slag als Accountmanager bij Klap? Of interesse in een van onze andere functies? Bekijk onze vacatures.

Bij Klap word je volledig ondersteund in hybride werken. Je werkt in een dynamisch bedrijf waar wordt gekeken naar jouw kennis en kunde en waar ruimte is voor ontwikkeling van jouw eigen talent.  Ieder dag stel je zelf, maar ook samen met collega’s, alles in het werk om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen en bij te dragen aan een zorgelozer leven.